Slechts 2% van de bevolking worstelt met de eigen genderidentiteit, een worsteling die je niemand toewenst want het is geen lachertje, en al zeker niet als je al die bagger leest en hoort in de media vanuit de mond van mensen die zich volksvertegenwoordiger willen noemen.

Wat is het? Ben je bang dat je je eigen mannelijkheid of vrouwelijkheid gaat verliezen? Zo onzeker? Als ergens iemand zich niet als man of vrouw identificeert, dan verandert er niets aan jouw leven. Niets. Nada. Nul. Waarom dat thema dan zoveel zendtijd krijgt is mij een raadsel. Het heeft GEEN impact op het leven van een ander. Het kost NIETS aan de maatschappij. Dat 12% van de Vlamingen in armoede leeft, dat krijgt nagenoeg geen zendtijd. Idem voor de 22% gouwgenoten die lijden aan een psychische stoornis of ernstig mentale problemen gaande van depressie over burn-out tot …

Neen. Geen woord daarover in de campagnes. Beste politici, jullie zitten (bijna) allemaal niet in met de burger. Niet met wat ons echt wakker houdt. Ik ben boos. Boos om zoveel nonsens in al die belachelijk dure campagnes waar politici zichzelf de lucht in prijzen door lucht te verkopen om macht, aanzien en een dikke pré te krijgen om vervolgens de status quo te bestendigen. Oude wijn, nieuwe zakken.

Geen hoekje is klein genoeg om in te gaan liggen schamen.